Padurile pietrificate din insula Lesvos – Grecia

Padurile pietrificate din insula Lesvos – Grecia

Insula Lesvos, situată în Marea Egee NE este una dintre cele mai mari insule grecești, cu o suprafață de 1630 km pătrați și o formă asemănătoare cu o frunză de arbore.

trunchi pietrificat insula lesvos grecia
padure pietrificata insula lesvos grecia
padure pietrificata insula lesvos grecia


Activitatea vulcanică intensă, care a avut loc în Marea Egee de Nord în urmă cu 20 de milioane de ani, a dus la crearea Pădurii pietrificate din Lesvos. Aici se pot găsi bucăți de copaci fosilizate – care în trecutul îndepărtat erau cândva vii – stând în picioare în picioare sau întinse pe pământ într-o multitudine de culori, cu rădăcinile și ramurile lor.

Oamenii de știință care au studiat Pădurea pietrificată vorbesc cu mirare de unicitate, raritate și mare valoare științifică a monumentului. Pădurea pietrificată oferă informații considerabile cu privire la compoziția și caracterul paleoflorei și condițiilor climatice din trecutul îndepărtat. Astfel, acest monument constituie un document natural care înregistrează istoria geologică a bazinului din Marea Egee din ultimii 20 de milioane de ani. Inclusa Unesco in februarie 2004.

Pădurea pietrificată din Lesvos este un ecosistem forestier rar pietrificat format din concentrații mari de copaci și animale fosilizate, care au fost acoperite cu materiale vulcanice și petrificate în loc în urmă cu 18 milioane de ani.

Sit-ul original este
http://www.petrifiedforest.gr/

Sursa:

http://www.europeangeoparks.org/?page_id=419

Please follow and like us: