Muntii Curcubeu Zhangye Danxia – o splendoare geologica

muntii curcubeu china
„View of colourful rock formations at the Zhangye Danxia Landform Geological Park in Gansu Province, China, 22 September 2012.”

Parcul geologic Zhangye Danxia  este situat în provincia Gansu din China asiatică, iar cel mai apropiat oraș este Zhangye.
Peisajul cuprinde stanci rosii ce au inaltimi de cateva sute de metri si este o spectaculozitate aparte.

 

Aflata pe Drumul Mătăsii din provincia Gansu din nord-vestul Chinei, această gamă stupefiantă de geologie colorată îi așteaptă pe cei care sunt dispuși să o găsească. Forme Roșii , portocalii și galbene se dezvăluie de-a lungul munților într-o armonie multicolora .

Formele Danxia s-au format prin eroziunea gresiei roșii, ce a dus la formarea de varfuri izolate și , stratificate si abrupte. Structura sa geologică specială, combinată cu condiții de deșert pe termen lung, eroziunea combinata cu îngheț și eroziunea eoliana și a apei a dat naștere aspectului său actual .

Danxia este un peisaj impresionant și unic de mare frumusețe naturală. Conglomeratul roșiatic și gresia care formează acest peisaj de o frumusețe naturală excepțională s-au constituit în vârfuri spectaculoase, stâlpi, stânci și chei impunătoare. Danxia conține o mare varietate de forme bine dezvoltate, cum ar fi vârfuri, turnuri, mesas, cuestas, stânci, văi, peșteri și arcade.

 

https://www.atlasobscura.com/places/zhangye-national-geopark
https://whc.unesco.org/en/list/1335/

https://www.huffpost.com/entry/rainbow-mountains-china-danxia-landform_n_3683840

https://whc.unesco.org/en/list/1335/

https://www.huffpost.com/entry/rainbow-mountains-china-danxia-landform_n_3683840

Please follow and like us: