Lacul roz Hillier

Lacul roz Hillier este localizat pe Middle Island, arhipelagul Recherche, în Australia. Marea ciudățenie este dată de culoarea apei, care este roz, ceea ce face ca de sus lacul să semene cu o…gumă de mestecat.

lacul hilier

lacul hilier

Nu se știu încă motivele pentru care culoarea apei lacului este roz. Mulți au speculat faptul că rozul ar fi dat o vopsea produsă de Dunaliella salina și Halobacteria, dar bănuielile acestora nu au fost confirmate. Altă ipoteză este că bacteriile halofilice de culoare roșie s-au fixat în crustele de sare. Fiind în număr foarte mare au colorat apa lacului în roz. Totuși, până în prezent nu s-au găsit urmele unor asemenea bacterii .

Lacul Hillier

Lacul Hillier

În 1950, insula a fost vizitata de un grup de oameni de știință care se asteptau să găsească într-un lac de apa sarata unele alge, care confera culoare rozalie. Analiza probelor din apa nu au relevat asemenea alge.
Lacul Hillier este destul de mic, lungimea sa este de 600 de metri, iar lățimea sa nu este mai mare de 250 de metri. Lacul este separat de Oceanul de Sud prin doar o fâșie subțire de nisip

Lacul roz australia

Lacul roz australia

A doua mare trăsătură este salinitatea, deosebit de mare, care se aproprie de cea a Mării Moarte. Din punct de vedere istoric, Lacul Hillier a fost descoperit pentru prima oară, în anul 1802, de către navigatorul britanic Matthew Flinders cand a urcat pe cel mai inalt punct de pe insula.Intre 1920-1940 insula a fost vizitata de vanatorii de balene, iar la inceputul sec XX a inceput sa se extraga pentru o perioada scurta sare.

Lacul Roz Hilier

Lacul Roz Hilier

Astăzi este înconjurat de o plajă de nisip și mărginit de păduri de niaouli și eucalipt. Acum, lacul și habitatul său înconjurător a devenit accesibil numai pentru oamenii de știință care lucrează în regiune, în timp ce vizitarea publicului în acest domeniu este extrem de limitată. Un alt lac roz interesant este in Senegal lacul Retba cel mai mare lac roz din lume.

lacul hilier din australia

lacul hilier din australia

Sursa:
www.romaniatv.net/
www.fiicurios.ro
http://hillierlake.com/
Flickr/Thomas Mader
http://viola.bz/pink-lake-hillier/
https://mufthansa.wordpress.com/tag/lake-hillier/

http://cdn.bloggersdelight.dk/

Alte articole interesante:

Lacuri roz pe glob
Lacuri roz pe glob Lacul Hillier este un lac de culoare roz ce este situat in partea de vest a continentului...

Lacul glaciar cu suprafata cea mai mare din Romania
Lacul glaciar cu suprafata cea mai mare din Romania Lacul Bucura situat in masivul Retezat este lacul...

Lacul Ursu
Lacul Ursu este un important lac helioterm, format în perioada 1875-1880, prin dizolvarea unui masiv...

Lacul Tanganyka
Lacul Tanganyka Lacul Tanganyka este unul din cele mai importante lacuri care se găsesc în Africa...