Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Lacul Qindao,insulele si orasele scufundate

Lacul Qiandao e localizat la aproximativ 150 de km de orasul Hangzhou. Acesta e un lac antropic ce mai poarta denumirea si de Lacul celor 1000 de insule. Se numeste astfel deoarece pe suprafata sa sunt 1078 de insule mari si cateva mii de insule mai mici.
Qiandao-lake
Insulele poarta nume tematice gen: Insula Serpilor,Insula Maimutelor sau Insula Pasarilor. Toate aceste insule reprezinta varfurile unor zone mai inalte ce au fost inundate in urma constructiei unui baraj de acumulare.
Qiandao-lake-insule
Dar cel mai interesant este ce se gaseste sub acest lac. Doua orase antice (Shi Ceng si El Cheng) construite in urma cu 1300 de ani. In anul 1959 guvernul chinez decide ca e nevoie de o noua hidrocentrala si de un rezervor imens pentru populatia din Hanghzou si cele 2 orase antice, 1377 de sate, 50000 de acri de teren si mii de case au fost inundate.
Qiandao-lake-china
Au fost relocati atunci in jur de 300000 de oameni.In anul 2001 un oficial chinez a adus in discutie posibilitatea de a se practica in scop turistic scufundari in lac pentru a admira cele 2 orase. Un submarin pentru vizite subacvatice a fost construit in anul 2004, dar nu a fost niciodata folosit, deoarece fluxul de apa ce s-ar creea ar deteriora cladirile. Este un loc ideal pentru amatorii de scufundari.Lacul este o atracție turistică importantă din Zhejiang.
Qiandao-lake-orase scufundate

Sursa:
http://www.amusingplanet.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.