Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Harta muta a Europei

Harta muta a Europei

Harta muta a Europei poate fi folosita ca si material didactic de catre profesorii de geografie pentru a-i ajuta pe elevi sa priceapa intr-un timp mai scurt localizarea diferitelor obiective din Europa. Elevii pot colora pe harta muta a Europei diferite zone, pot trasa diferite contururi sau linii (rauri, granite,s.a). Poate fi folosita de profesori in elaborarea unor teste de geografie, iar pentru elevi reprezinta o modalitate interesanta si distractiva de a invata geografia. NU trebuie uitat nici faptul ca la examene (bacalaureat) 1 subiect se bazeaza pe pe aceasta harta.Avantajele acesteia este ca nu cuprinde elemnte de detaliu, fiind doar un desen sumar ce ii ajuta pe elevi sa invete succesiv si preferential elementele existente pe harta. Metoda are o eficienta deosebita, iar elevii sunt receptivi. Le poti capta usor atentia, iar pe langa acumularea cunostintelor de geografie isi pot dezvolta si alte abilitati. Vizualizand si lucrand in acelasi timp el va putea sa inteleaga mai usor, putand face astfel corelatii intre ideile pe care le-a primit la curs si harta.
Harta muta a Europei

Harta muta a Europei

poate fi completata cu numele tarilor din Europa. Pentru a va ajuta v-am pregatit aceasta harta muta a Europei. Folosindu-va de ea veti localiza mai repede tarile Europei.
Harta muta a Europei
V-am pregatit cateva harti mute ale regiunilor din Europa. Puteti vizualiza mai jos aceste harti.
Harta muta Europa Vestica
Europa Vestica
Harta muta a Europei Sudice
Harta muta a Europei Sudice
Europa Nordica
Europa Nordica
Harta muta a Europei Centrale
Recomand utilizarea acestei metode. Fie ca se completeaza harta pe calculator ,fie ca se completeaza pe o simpla foaie xeroxata elevul va intercepta informatia si o va retine o perioada indelungata. Lucrul cu harta ofera elevului posibilitatea de a intelege caracteristicile fenomenelor geografice, dimensiunea acestora precum si repartizarea lor in spatiu. Folosind harta elevul va sti sa faca corelatii intre anumite fenomene, fiind astfel mai informat. Utilizarea acestei metode la orele de geografie vor destinde atmosfera din clasa, va creste competitivitatea si le va dezvolta abilitatile intelectuale.
Activitati:-localizarea unitatilor de relief
-trasarea raurilor pe harta
-colorarea anumitor regiuni (tari,zone, regiuni)
-indicarea prin anumite figuri geometrice (cercuri,patrate) a unor orase pe harta
-trasarea unor granite (prin linii)
-hasurarea unor zone de vegetatie, unor zone climatice
-numirea unor unitati acvatice numerotate cu cifre sau litere
-numirea unor rauri
-trasarea unor limite (limita zonei climatice subpolare,limita vitei de vie, s.a)
-notarea statelor pe harta

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.