Geoparcul Yehliu din Taiwan este una din minunile naturale ale lumii, faimos pentru formațiunile naturale și rocile cu forme deosebite, sculptate în urma eroziunii provocate de apele mării și vânt. Este un promotoriu renumit pentru peisajul aparte, ce pare desprins de pe lună, cu o vechime estimată de câteva mii de milioane de ani.

Formațiunile sunt cu adevărat spectaculoase și împărțite pe zone și categorii (”familii” de roci 😀 ), unele având chiar nume generate de asemănarea lor cu diferite obiecte sau personaje. Poate cele mai impresionante sunt rocile – ciupercă, a căror parte inferioară este din nisip moale galben, iar calota ciupercii este din roci maro închis, cu aspect de fagure. Aspectul de fagure apare și în alte zone, la nivelul solului, în forme alambicate, ce se întind pedistanțe lungi.

Se pot vedea chiar și fosile, încastrate în solul în continuă schimbare, căci munca vântului și a apei agitate, ce scaldă malurile promotoriului, e departe de a se 0 încheiat. În funcție de forme rocile poarta denumiri precum ,,Capul Reginei”

Sursa

Www.extclub.ro, fr.wikipedia.org.

Alte articole interesante:

Relieful desertic
Relieful desertic In imaginea de mai jos vei gasi un sumar ar formelor de relief desrtic iar mai jos...

Tornada
Tornada Termenul de "tornadă" provine din latinescul "tonare" care înseamnă "a tuna". Tornadele...

Piramidele din Valea Stancioiului si piramidele de la Slatioara
Piramidele din Valea Stancioiului si piramidele de la Slatioara Piramidele de pământ de la Slătioara,...

Badlandurile din Dakota Sud
Badlandurile din Statul American Dakota Unde sunt Sunt localizate pe teritoriul Sua, in partea...