Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Geaca ski dama

Geaca ski dama

Daca esti femeie si iti place in anotimpul rece sa mergi la munte atunci o geaca ski dama e lucrul de care nu trebuie sa te lipsesti. Vezi si geaca canadiana dama

Gecile de ski de dama sunt disponibile atat in mediul online cat si in mediul offline, depinde de tine ce fel de persoana esti. Daca esti o persoana mai comoda atunci mediul online ti se potriveste de minune. Trebuie sa stii ca sunt si dezavantaje la acest mod de achizitie si unul dintre ele ar fi timpul de livrare. Exista pe internet magazine care fac livrarea si in 20 de zile lucratoare spre exemplu!

Vezi aici geci ski dama! Alege geaca de ski dama care ti se potriveste si bucura-te de vacanta la munte fara griji!

Dar haideti sa vedem ce caracteristici trebuie sa indeplineasca o geaca de ski dama ca sa fie considerata o geaca buna.

Respirabilitatea

Atunci cand achizitionezi o geaca de iarna de ski e clar ca vrei sa folosesti respectiva geaca in conditii mai aspre in care ploua sau ninge foarte mult. Din aceasta cauza materialul din care geaca de ski este confectionata nu trebuie sa permita apei sa intre, dar sa permita transpiratiei sa iasa. Un astfel de material este spre exemplu Goretex-ul, un material alcatuit din pori mici ce nu permite apei sa intre dar prin care transpiratia poate sa iasa. O atentie sporita trebuie sa acordam gradului de permeabilitate al gecii. Cu cat gradul de permeabilitate este mai mare cu atat face mai bine fata la precipitatii, adica apa intra mai greu. Vezi aici o comparatie

  • Gluga si gulerul trebuie sa fie potrivite

La o geaca de ski dama de iarna gulerul trebuie sa fie mai inalt pentru ca in perioadele cand e frig sau bate vantul sa va puteti acoperi nasul si gura. Gluga nu trebuie sa va incomodeze ci trebuie sa stea lejer pentru a va proteja de vantul puternic dar si de frig.

  • La fermoare sa existe o etansare buna

Atentie mare cand cumparati o geaca de ski dama iarna pentru ca riscati ca apa sa intre pe la fermoare. Exista in prezent si sprayuri care cresc gradul de impermeabilitate.

  • Sa aibe buzunar mic pe brat in care sa va bagati cartela de la teleski. Atunci cand urcati in teleski, doar indreptati bratul spre dispozitiv si nu mai este nevoie sa tineti in mana respectivul card.
  • Sa aibe fermoare sub brat. Sunt foarte utile atunci cand va supraincalziti. Desfaceti buzunarele de la subbrat si va veti racori instant 🙂
  • Sa fie colorata O culoare aprinsa portocaliu, verde fosforescent, va poate salva viata in caz ca sunteti surprins de avalansa si echipele de salvare va cauta. O culoare aprinsa va fi mai usor de reperat de catre echipele salvamont!