Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Edificii religioase pe glob

Edificii religioase pe glob

Moscheea

Moschee Turcia
Moschee Turcia

Este un lacas de cult destinat persoanelor de religie islamica. Fiecare moschee este condusa de un imam. Cele mai inalte puncte ale cladirii se afla in colturi si poarta denumirea de minarete. Ele sunt coresponentul turlelor cu clopot din bisericile crestine. In centrul edificiului , deasupra salii de rugaciuni se gaseste domul care simbolizeaza raiul. Salile de rugaciune din moschei poarta denumirea de musalla si nu sunt prevazute cu mobilier , pentru a putea incapea in interior mai multi credinciosi.

Pentru a intra in moschee credinciosi trebuie sa fie curati trupeste. In acest scop exista mici incaperi de purificare prevazute cu fantani, in care acestia se pot spala sau isi pot lasa anumite haine sau accesorii.
Acolo unde populatia musulmana este minoritara moscheile pot constitui si locuri de intrunire.
Cea mai veche moschee construita de musulmani este Moscheea Quba din Medina.

Templele hinduiste
Sunt alcatuite dintr-un naos in care au acces credinciosii in timpul ceremoniei, dintr-un sanctuar in care intra numai brahmanul si dintr-o camera mai mica in care este asezata statuia zeului. Decoratiile templelor sunt reprezentate prin simboluri religioase si zoomorfe (tigri,elefanti , papagali,maimute s. a), iar principalii idoli sunt reprezentati prin statui. Cel mai mare preot poarta denumirea de Guru si este supus la o serie de restrictii .

Khajuraho-Lakshmana_temple
Khajuraho-Lakshmana_temple

Templul Borobodur (templu budist)
Construit in forma de piramida cu baza patrata de 118 m lungime, este cel mai mare temple budist din lume. Edificiul este construit din sase patrate asezate pe baza piramidei peste care se suprapun alte trei terase circulare ce duc spre varf. Peretii sunt presarati cu sculpturi narative si doctrine budiste, existand aici 504 statui ce-l reprezinta pe Buda.

Indonesia-Borobudur-monument-temple
Indonesia-Borobudur-monument-temple

Sinagoga

Tradusa din ebraica inseamna “casa de intrunire”, Sinagoga este un lacas de cult evreiesc condus de un rabin. El are functia de indrumator religios si coordoneaza studiul Torrei. Primele scrieri care atesta existenta sinagogilor in Egipt dateaza din secolul al 3-lea I.H.

Firenze_sinagoga
Firenze_sinagoga

Catedralela crestina
Este o biserica de mari dimensiuni situata in central unei asezari, in care activitatea religioasa este condusa de un ierarh al locului. Cuvantul catedrala provine din limba latina si inseamna scaun sau loc de stat. Sunt construite in mai multe stiluri arhitecturale (gotic, neogotic,bizantin). Printre cele mai cunoscute catedrale putem enumera:catedrala din Ulm, Domul din Milano,Domul din Koln, catedrala din Moscova s. a.

catedrala-sf-vasile-moscova
Catedrala-Sf-Vasile-Moscova
MailaenderDom
MailaenderDom

Sursa:

http://www.clubmistic.ro

Home 1 – Titles Over Images


http://www.ceahlaupark.ro/redlist.html
http://www.scribd.com
http://vacantaesoterica.blogspot.com

Edificii religioase pe glob,tipuri de biserici pe glob,bisericile pe glob,edificii religioase,sinagoga,moschee,catedrala, templul borobodur,himdiism,islamism,iudaism,evreii,biserica ortodoxa,Religious buildings in the world, types of churches in the world, churches around the world, religious buildings, synagogue, mosque, cathedral, temple borobodur, himdiism, Islam, Judaism, Jews, Orthodox Church

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.