Edificii religioase pe glob

Moscheea

Moschee Turcia

Moschee Turcia

Este un lacas de cult destinat persoanelor de religie islamica. Fiecare moschee este condusa de un imam. Cele mai inalte puncte ale cladirii se afla in colturi si poarta denumirea de minarete. Ele sunt coresponentul turlelor cu clopot din bisericile crestine. In centrul edificiului , deasupra salii de rugaciuni se gaseste domul care simbolizeaza raiul. Salile de rugaciune din moschei poarta denumirea de musalla si nu sunt prevazute cu mobilier , pentru a putea incapea in interior mai multi credinciosi.

Pentru a intra in moschee credinciosi trebuie sa fie curati trupeste. In acest scop exista mici incaperi de purificare prevazute cu fantani, in care acestia se pot spala sau isi pot lasa anumite haine sau accesorii.
Acolo unde populatia musulmana este minoritara moscheile pot constitui si locuri de intrunire.
Cea mai veche moschee construita de musulmani este Moscheea Quba din Medina.

Templele hinduiste
Sunt alcatuite dintr-un naos in care au acces credinciosii in timpul ceremoniei, dintr-un sanctuar in care intra numai brahmanul si dintr-o camera mai mica in care este asezata statuia zeului. Decoratiile templelor sunt reprezentate prin simboluri religioase si zoomorfe (tigri,elefanti , papagali,maimute s. a), iar principalii idoli sunt reprezentati prin statui. Cel mai mare preot poarta denumirea de Guru si este supus la o serie de restrictii .

Khajuraho-Lakshmana_temple

Khajuraho-Lakshmana_temple

Templul Borobodur (templu budist)
Construit in forma de piramida cu baza patrata de 118 m lungime, este cel mai mare temple budist din lume. Edificiul este construit din sase patrate asezate pe baza piramidei peste care se suprapun alte trei terase circulare ce duc spre varf. Peretii sunt presarati cu sculpturi narative si doctrine budiste, existand aici 504 statui ce-l reprezinta pe Buda.

Indonesia-Borobudur-monument-temple

Indonesia-Borobudur-monument-temple

Sinagoga

Tradusa din ebraica inseamna “casa de intrunire”, Sinagoga este un lacas de cult evreiesc condus de un rabin. El are functia de indrumator religios si coordoneaza studiul Torrei. Primele scrieri care atesta existenta sinagogilor in Egipt dateaza din secolul al 3-lea I.H.

Firenze_sinagoga

Firenze_sinagoga

Catedralela crestina
Este o biserica de mari dimensiuni situata in central unei asezari, in care activitatea religioasa este condusa de un ierarh al locului. Cuvantul catedrala provine din limba latina si inseamna scaun sau loc de stat. Sunt construite in mai multe stiluri arhitecturale (gotic, neogotic,bizantin). Printre cele mai cunoscute catedrale putem enumera:catedrala din Ulm, Domul din Milano,Domul din Koln, catedrala din Moscova s. a.

catedrala-sf-vasile-moscova

Catedrala-Sf-Vasile-Moscova

MailaenderDom

MailaenderDom

Sursa:

http://www.clubmistic.ro
http://www.turisteuropa.ro
http://www.ceahlaupark.ro/redlist.html
http://www.scribd.com
http://vacantaesoterica.blogspot.com

Edificii religioase pe glob,tipuri de biserici pe glob,bisericile pe glob,edificii religioase,sinagoga,moschee,catedrala, templul borobodur,himdiism,islamism,iudaism,evreii,biserica ortodoxa,Religious buildings in the world, types of churches in the world, churches around the world, religious buildings, synagogue, mosque, cathedral, temple borobodur, himdiism, Islam, Judaism, Jews, Orthodox Church

Alte articole interesante:

Cel mai adanc lac de pe glob
Cel mai adanc lac de pe glob   Cel mai adanc lac de pe glob este lacul Baikal din Rusia. El are...

Lacuri roz pe glob
Lacuri roz pe glob Lacul Hillier este un lac de culoare roz ce este situat in partea de vest a continentului...

Mormintele liciene de la Dalyan
Mormintele liciene de la Dalyan Liga Liciană a fost înființată în anul 168 Î.Hr., cuprinzând...

Top 5 cele mai mici state de pe glob
. Top 5 cele mai mici state de pe glob Loc 5 San Marino Este un stat localizat in Italia...