Cum ploua pe alte planete si corpuri ceresti si cu ce materiale
Venus
Ploaia pe Venus este alcătuită din acid sulfuric extrem de coroziv, care ar arde grav pielea oricărui călător interstelar :). Datorită temperaturilor extreme ale suprafeței planetei, această ploaie se va evapora înainte de aterizare.
Titan
Sunt precipitații regulate de metan lichid. Sunt aceleasi procese ce aveau loc pe Terra acum 3,5 miliarde ani.Exista nori, furtuni, sisteme de convecție care scot metanul de pe suprafață și îl ridică.
Neptun
Deși diamantele de pe Pământ sunt rare, diamantele extraterestre (diamante formate în afara Pământului) sunt foarte frecvente. … Experimentele de înaltă presiune sugerează că se formează cantități mari de diamante din metan pe planetele gigantice Uranus și Neptun, în timp ce pe unele planete din alte sisteme planetare pot fi diamante aproape pure.
HD 189733 b
Vremea pe această lume este mortală. Vânturile sale suflă până la 8700 km/h cu șapte ori mai mare decât viteza sunetului, biciuind pe toți potențialii călători într-o spirală bolnăvicioasă din jurul planetei. Și a fi prins în ploaie pe această planetă este mai mult decât un inconvenient; este moartea cu o mie de tăieri. Această lume extraterestră arzătoare poate plouă sticlă – lateral – în vânturile ei urlătoare. Culoarea albastru cobalt provine nu din reflexia unui ocean tropical, ca pe Pământ, ci mai degrabă dintr-o atmosferă tulbure, suflată, care conține nori înalți cu particule de silicat.
OGLE 73 56 B
Temperatura din atmosfera superioară a planetei este corectă pentru a forma nori, nu din vapori de apă, ci din fier vaporizat. Pe măsură ce vaporii de fier se răcesc, se condensează, formează picături de lichid și pot ploua sub formă de fier fierbinte, lichid. Această ploaie de fier nu a fost încă măsurată, dar caracteristicile fizice măsurate ale sistemului par să facă acest scenariu destul de probabil. Nori de fier lichid au fost deja descoperiți pe alte corpuri cerești
Corot 7 B
PLoua cu pietre rezultate de la eruptiile vulcanice
https://www.theguardian.com/science/2005/jan/22/spaceexploration.science