Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Cele mai mari lacuri de pe continente

Cele mai mari lacuri de pe continenteLacul Victoria

Lacul Victoria
Lacul Victoria

Se afla pe teritoriul statelor Uganda,Tanzania si Kenia , la o altitudine de 1113 m deaupra nivelului marii. Are o suprafata de 68 870 km2 si este lacul African cu suprafata cea mai mare. Din punct de vedre geologic este un lac tanar ce s-a format acum cca 1 milion de ani. Au existat perioade in evolutia sa cand lacul a secat complet (in urma cu 14 700 ani), in present adancimea maxima masurand cca 84 de m.
Lungimea tarmului este de 3440 km.


Desi lacul primeste o serie de rauri ( Kagera, Gruneti,Simiyu), principalul mod de alimentare este ce pluvial (din ploi). Exista aici 550 de specii de pesti , printre care si bibanul colorat. In 1960 pentru a imbunatati stocul de pesti a fost introdus in lac bibanul de Nil, care a distrus o serie de specii indigene.A fost descoperit in anul 1858 de britanicul John Speke, care dorea sa gaseasca izvoarele Nilului, iar numele provine de la regina Angliei.

Lacul Ladoga

Lacul Ladoga
Lacul Ladoga

Este localizat in regiunea Carelia din nord-vestul Rusiei, la granite cu Finlanda. Lacul are o suprafata de 17700 km 2, 660 de insule , o suprafata a bazinului de 276000 km, adancimea medie de 51 de m si o latime medie de 812 km. Tarmul nord vestic este mai inalt si mai stanco s spre deosebire de cel sudic care este nisipos si argilos. Principalele rauri tributare lacului sunt: Volkhov, Svir, şi Vuoksa. Navigatia pe lac este riscanta, existand in decursul istoriei o serie de accidente navale.

Marea Caspica
Este cel mai mare lac de pe glob. Situat la granita dintre Europa si Asia are o adancime de aprox 1025 m.S-a format acum cca 10 milioane de ani cand marea Sarmatiaca s-a divizat in 2 unitati reprezentate prin Marea Neagra si Marea Caspica. Este considerat lac deoarece nu are legatura cu oceanul Planetar. Intinzandu-se pe o suprafata de 7000 de km malurile Lacului sun joase si nisipoase, dar apar si regiuni calcaroase in Golful Kazah si in regiunea peninsulei Abseron. In lac se varsa 130 de rauri, dintre care 3 prezinta delte. Cel mai mare port este Baku, iar cea mai mare insula este Ogurja Ad ace are o lungime de 38 de km.

Lacul Superior

Lacul Superior
Lacul Superior

Este cel mai mare lac din America de Nord. Avand o suprafata de 82.400 km2 este cel mai mare lac de apa dulce de pe glob. Adancimea maxima este de 406 m si are o lungime a tarmulului de 4385 km. Comunică cu lacul Huron în extremitatea sa de sud-est, prin ecluza Sault Ste. Marie. Lacul este alimentat de 200 de rauri.

Lacul Titicaca

Lacul Titicaca
Lacul Titicaca

Cu o suprafata de 9710 km2 , este cel mai mare lac din America de Sud. Este situat in podisul inalt altiplano la granite dintre Peru si Bolivia. Are o adancime medie cuprinsa intre 140 si 180 de m, 41 de insule si 25 de rauri tributare. Din 1862 detine recordul mondial pentru cel mai inalt lac navigabil al navelor de mare tonaj. In limba aymara”Titicaca” inseamna piatra sacra. Cea mai mare insula din lac este Insula Soarelui, in care se gasesc vestigii incase

Lacul Eyre

Lacul Eyre
Lacul Eyre

Descoperit in anul 1840 de britanicul John Edward Eyre are o suprafat de 9500 km2 si o adancime de aproximativ 17 m, fiind astfel si punctul cel mai coborat din Australia. Din cauza climatului arid lacul seaca des , reusind sa se umple complet doar de doua ori intr-un secol.

Sursa:
http://www.123rf.com
http://www.minnesotalakes.net
http://tripwow.tripadvisor.com

Cele mai mari lacuri de pe continente,lacul victoria,lacul eyre,lacul superior,lacul ladoga,marea caspica,lacul titicaca,lacuri celebre,lacuri mari,lacuri frumoase pe glob,lacuri speciale,lacurile terrei,lacuri frumoase de pe glob,lacuri,lacul,lac,tipuri de lacuri pe glob,The largest inland lake, Lake Victoria, Lake Eyre, Lake Superior, Lake Ladoga, the Caspian Sea, Lake Titicaca, famous lakes, large lakes, beautiful lakes in the world, special varnishes, lacquers Earth, the world beautiful lakes, lakes , lake, pond, types of lakes in the world

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.