Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Cel mai mare cactus din lume

Cel mai mare cactus din lume

Cel mai mare cactus din lume este Cactus Cardon (Pachycereus pringlei). Pot sa ajunga pana la 21 de metri inaltime si sa aiba o greutate de 25 de tone. Este localizat in peninsula Baja California.
Aceasta planta este perfect adaptata la zonele aride. Forma sa columnara ii permite sa primeasca mai multa caldura dimineata si seara si mai putina in timpul dupa amiezii (cand soarele este extrem de puternic).
Cel mai mare cactus
Din trunchi se pot desprinde pana la 25 de coloane verticale. Atunci cand are inaltime mica trunchiul este acoperit cu foarte mlti spini, ce au rolul de a apara triunchiul de pradatori. Odata ce creste in inaltime incepe sa-si piarda si din spini. In tesutul acestei plante este stocata apa. Un trunchi mare de Cardon poate sa stocheze in tesut pana la o tona de apa.
Cel mai mare cactus din lume
Din luna martie pana in luna iunie apar pe tulpina lor flori. Polenizarea lor este dependenta de lilieci. AStfel florile care produc nectar pe cel mai mare cactus din lume emit un miros care ii atrage pe lilieci. Cea mai cunoscuta specie de liliac care polenizeaza aceste plante este Liliacul mic cu nasul lung.
Cactus gigantic

日本人におすすめのベラジョンカジノの魅力


http://www.worldbotanical.com/

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.