Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Diverse,  Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Amprentele celor 11 dinozauri din parcul german TERRA.VITA

Amprentele celor 11 dinozauri din parcul german TERRA.VITA

Pădurile din Parcul Natural cuprind aproximativ 70% din suprafața sa totală. Geoparcul global UNESCO este situat în nord-vestul Germaniei.

În multe locuri sunt accesibile roci din toate perioadele geologice de la vârsta carboniferului superior (aproximativ 300 de milioane de ani) până la Holocen (10.000 de ani).

În satul Bad Essen-Barkhausen, în partea de est a Geoparcului, se găsesc amprente dinozaur.


Amprentele dinozaurului lui Barkhausen din „Wiehengebirge” lăsate de unsprezece dinozauri din două specii diferite, apar în epoca jurasică superioară și sunt, în această constelație, unice în Europa. Cariera-amprentă este cel mai important geosit al parcului natural. Mai multe despre dinozaurii din zona puteti citi aici https://www.geopark-terravita.de/page/uploads/files/downloads/faltblatt_terra.tipp_saurierf%C3%A4hrten_web.pdf

„Marea de roci” de pe „Gattberg”, inclusiv așa-numita „Butter-Stone” (un bloc imens imens), dă un sentiment de puterea enormă a ghețarilor care au trecut odată prin zona parcului natural.

Cu dimensiunea sa de 1560 km², Geoparcul Global UNESCO este un parc transfrontalier: ¾ din teritoriul său se află în Saxonia Inferioară, în district și în orașul Osnabrück. Celelalte părți ale teritoriului sunt situate în Renania de Nord Westfalia în districtele Minden-Lübbecke, Herford, Gütersloh și orașul Bielefeld. TERRA.vita este în același timp un Geoparc global UNESCO și un parc natural cu granițe similare.

Astăzi, multe dintre monumentele geologice sunt păstrate și accesibile publicului.

Sursa:
http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/earth-sciences/unesco-global-geoparks/list-of-unesco-global-geoparks/germany/terravita/