Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Rolul profesorului in zilele noastre

Profesorii nu sunt doar transmițători de cunoștințe, ci și modele de comportament și de valori. Ei influențează dezvoltarea morală și socială a elevilor, promovând valori precum respectul, responsabilitatea, empatia și etica profesională.

In epoca actuala elevul poate invata singur de pe internet(chat gpt,google…). Rolul principal al profesorului in zilel4e noastre este de a-i starni elevului ‘pofta pentru invatare’, de a-l face curios. Dascalii ar trebui să creeze un mediu de învățare în care elevii se simt în siguranță, acceptați și valorizați. Sa promoveze  respectul și empatia în clasă, sa incurajeze  colaborarea și exprimarea liberă a ideilor. Un mediu pozitiv și favorabil învațării poate stimula dorința de a explora și de a învăța mai mult.Ei pot avea un impact semnificativ în inspirarea și motivarea elevilor. Prin intermediul entuziasmului, pasiunii și angajamentului lor față de subiectele pe care le predau, pot stârni curiozitatea și dorința de învățare în rândul elevilor.

Trebuie sa lucreze  în strânsă colaborare cu părinții și comunitatea pentru a asigura sprijinul necesar în educația copiilor. Ei pot comunica progresul elevilor, pot oferi sfaturi și pot colabora pentru a crea un mediu favorabil pentru învățare.

Avand in vedere ca generatia Alpha e  prima generatie complet digitala, metodele didactice trebuiesc adaptate la tehnologie. Pentru multi copii din generatia Alpha, telefonul si tableta au luat locul primelor jucarii, iar ecranele device-urilor le sunt cel putin la fel de familiare ca figurile parintilor. Dimensiunea vizuala a informatiei joaca un rol esential atat in comunicare, cat si in invatare.

Ajutați-i să înțeleagă scopul și importanța materiei pe care o învață și arătați-le cum poate fi aplicată în viața lor de zi cu zi sau în viitorul lor.

Comentariile sunt închise pentru Rolul profesorului in zilele noastre