Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

De ce ‘ploua ‘ cu animale ?

Există o varietate de fenomene climatice ciudate sau neobișnuite care au fost observate și documentate de-a lungul timpului. Iată câteva cause care ar genera aceste ploi de animale:

1. Trombe marine: Acestea sunt vârtejuri puternice care se formează deasupra apei și pot provoca pagube semnificative.

2. Tornade: Fenomenul în care animale mici, cum ar fi peștii, broaștele sau păsările, cad din cer în timpul unei furtuni puternice.

3. Furtuni de nisip: Evenimente în care vântul puternic ridică și transportă particule fine de nisip, reducând vizibilitatea și provocând daune.

4. Zgomote puternice generate de explozii, artificii etc. Pasarile se sperie si se izbesc de obstacole cazand la pamant. Acestea sunt doar câteva exemple, iar lista este departe de a fi exhaustivă. Fenomenele climatice pot fi extrem de diverse și fascinante în același timp.

Exemple: În Rákóczifalva, Ungaria, au fost documentate două cazuri de ploaie de broaște. Prima a avut loc pe 18 iunie 2010, când locuitorii au raportat că au auzit un zgomot puternic, urmat de o ploaie bruscă de broaște. Câteva zile mai târziu, pe 20 iunie 2010, s-a întâmplat din nou, cu sute de broaște căzute din cer. Oamenii de știință cred că fenomenul a fost cauzat de o tornadă care a ridicat broaștele din habitatul lor natural și le-a transportat pe o distanță înainte de a le arunca în Rákóczifalva. Incidentul a fost acoperit pe larg de mass-media și rămâne unul dintre cele mai cunoscute cazuri de ploaie de broaște.

În februarie 2010, orașul îndepărtat Lajamanu din Australia a experimentat o ploaie bizară de pești care a căzut din cer și a aterizat pe străzile și acoperișurile caselor. Peștii, care au fost identificați drept biban moale, o specie de apă dulce, erau încă în viață când au aterizat și au provocat confuzie și entuziasm în rândul localnicilor. Peștii erau încă în viață când au căzut din cer, iar copiii din oraș s-au grăbit să-i adune și să-i țină în borcane dup ace furtuna puternica a incetat.

La 1 ianuarie 2011, mii de mierle au căzut din cer în Beebe, Arkansas, Mierlelesi graurii , au împânzit străzile, peluzele și acoperișurile orașului, iar unele erau încă în viață și fluturau când au aterizat. Cauza a fost inițial atribuită artificiilor sau stresului legat de vreme, dar investigațiile ulterioare au sugerat că păsările ar fi putut fi speriate de zgomote puternice. Dezorientate s-ar fi ciocnit de clădiri, linii electrice sau între ele.

In timpul tornadelor se formeaza curenți de aer puternici și turbulenți ce pot ridica animalele din habitatele lor și le pot transporta în atmosferă. Odată ajunse pe cer, aceste animale sunt transportate de vânt . In momentul in care intensitatea furtunii scade animalele vor cadea pe pamant.