Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Activitati inedite pentru Scoala Altfel

A inceput saptamana altfel, asa ca scolile se pregatesc sa isi atraga elevii cu activitati diverse. Scopul este sa-i scoata putin din rutina scolara si sa le arate ca pot invata lucruri interesante si in alte moduri. Printre activitatile alese pentru aceasta saptamana se numara piesele de teatru, atelierele de pictura si diverse jocuri inedite.

Secret Romania, o agentie de turism din Bucuresti, a lansat din 2020 o serie de jocuri de explorare prin marile orase ale Romaniei ce se potrivesc excelent ca activitati pentru saptamana altfel. Acestea sunt dezvoltate sub forma de vanatoare de comori pe diverse teme si se parcurg cu telefonul mobil, ghicitorile si indicatiile de mers fiind primite in aplicatie.

Pe langa faptul ca dezvolta simtul de orientare al elevilor, atentia la detalii si le trezeste spiritul de explorator, aceste vanatori de comori contin si informatii despre locurile de pe traseu. Astfel, participantii descopera bucati de istorie si povesti interesante despre locurile vizitate. Este ca un tur ghidat, dar construit sub forma de joc.

Toate aceste jocuri de explorare se gasesc pe shop.secretromania.com si pot fi parcurse in orice zi si la orice ora. Iata cateva dintre acestea:

1. Comori ascunse in Parcul Carol din Bucuresti:

Comori ascunse in Parcul Carol este un tur auto-ghidat tip treasure hunt creat pentru familii si exploratori pasionati de locuri mai putin stiute. Dureaza aproximativ o ora si jumatate si iti dezvaluie o replica a cetatii Poenari a lui Vlad Tepes, statui interesante din parc si multe detalii istorice.

2. Herastraul cu povesti:

Herastraul cu povesti este un traseu tematic prin fostul parc Herastrau, actualul Regele Mihai I, construit special pentru familiile cu copii. Acesta iti da posibilitatea sa redescoperi basmele copilariei in timp ce te bucuri de o plimbare in aer liber.

3. Misterele Centrului vechi din Bucuresti

Misterele Centrului vechi este un joc de descoperire care te va purta pe la principalele atractii din Centrul vechi al Bucurestiului si iti va spune povestile lor ascunse: cine a fost primul dublu-spion din Romania, care este istoria lupoaicei de la intrarea pe Lipscani si multe altele.

Alte atractii de vizitat in Bucuresti se pot gasi in lista de aici. Pentru a decoperi o parte dintre ele, te asteptam pe traseu!

4. Treasure hunt in Constanta:

Centrul vechi al orasului de la malul marii poate fi descoperit intr-o plimbare ghidata de aproximativ 3 ore ce te va purta prin istoria Constantei din timpurile romane pana in prezent.

5. Treasure hunt in Sinaia regala:

Traseul din Sinaia are ca tema regalitatea. El a fost conceput astfel incat sa te poarte pe la cladirile faimoase din statiune, dar si prin cotloane stiute doar de localnici, in timp ce ti se dezvaluie intr-un mod inedit istoria regalitatii in Romania.

6. Vanatoare de comori in Brasov:

Pornind pe traseul fortificatiilor medievale din Brasov, vei afla istoria veche a orasului si legendele lui urbane intr-un traseu de 3 ore. Itinerariul include principalele atractii din Brasov, dar si locuri mai putin cunoscute.

7. Treasure hunt in Sibiu: Sibiul medieval si Secretele Sibiului

Sibiu se bucura de 2 trasee tematice. Sibiul medieval merge pe urmele vechilor fortificatii ce au aparat orasul in timpuri medievale si dezvaluie pe rand povestea turnurilor vechi intalnite. Secretele Sibiului te duce pe la cele mai cunoscute atractii din centru oferindu-ti detalii inedite despre acestea.

Aceste trasee tematice sunt in limba romana si se desfasoara exclusiv pe afara.

Dupa achizitionarea traseului dorit primesti pe email un link si un cod unic de acces, valabil pe un telefon. Un telefon este suficient pentru un grup de 1-4 persoane. Clasa se poate imparti in grupuri de 3-4 elevi care sa porneasca pe traseu la intervale de 5 minute intre ele.

La fiecare pas acestia trebuie sa gaseasca un indiciu sau sa rezolve o ghicitoare in locul in care se afla. Raspunsul corect le va dezvalui detalii interesante si istorisiri nestiute despre atractiile intalnite. Odata ce au citit povestea, vor urma instructiunile care ii vor duce catre urmatoarea oprire.

Secret Romania este o agentie de turism care activeaza pe piata de turism de incoming din 2014. Agentia ofera tururi private si experiente premium personalizate pentru turistii straini care vor sa descopere principalele atractii turistice din Romania, dar si locurile mai putin stiute. Incepand cu 2020 a inceput sa dezvolte alternative inedite de calatorie: tururi virtuale si jocuri de descoperire a oraselor din Romania si pentru turistii romani.Articol extern

Comentariile sunt închise pentru Activitati inedite pentru Scoala Altfel