Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

3 motive să renunți la becurile clasice

Deși nu se mai comercializează de mult timp, becurile clasice (cu incandescență) continuă să lumineze curți, garaje și chiar camere. Au rezistat cele care sunt folosite puțin și rar și, deși probabil vor mai rezista, sunt trei motive pentru a le înlocui cu becuri LED chiar acum.

Vei obține lumină mai multă cu costuri mai mici

Probabil că în casă ți-ai schimbat deja becurile incandescente cu becuri fluorescente sau chiar LED sau cu aplică ori alte corpuri de iluminat, dar cum procedezi cu iluminatul în curte ori în garaj? Când apeși întrerupătorul și becul incandescent se aprinde, știi ce te așteaptă: o lumină artificială roșiatică, cam slabă și care bate nu neapărat în direcția care îți folosește. Mai știi și că nu poți ține mult lumina aprinsă, fiindcă becul incandescent are un consum mare de curent.

A renunța la becurile clasice te va scuti de toate acestea. Becurile LED de exterior sau spoturile LED de exterior generează o lumină mult mai plăcută ochiului, mai puțin sâcâitoare, plus că este o lumină mai bogată, mai plină – sau o poți regla după cum îți dorești, mai intensă sau mai puțin intensă. Lumina pică mult mai bine pe zona respectivă și asta fără să te îngrijorezi de consumul de energie electrică, fiindcă tehnologia LED poate reduce consumul chiar și de cinci ori!

Vei avea parte de o lumină care îți place mai mult

Spuneam mai sus de o lumină plăcută, care nu sâcâie. Ne refeream la temperatura de culoare, care este responsabilă de nuanța ei, mai spre alb, mai spre galben sau mai spre roșu. Ledurile au capacitatea de a oferi fie o anumită temperatură de culoare, fie mai multe, în funcție de cum hotărăști tu. Cu ajutorul corpurilor de iluminat LED de exterior te poți bucura și în curte sau în garaj de o lumină pe placul tău.

Când vei aprinde lumina afară și nu va fi bec incandescent, ci bec LED, vei observa că nu numai nuanța de culoare va fi diferită, ci și proiecția luminii. Incandescența transformă doar un procent din energia electrică în lumină – și restul în căldura care se risipește, dar LED-ul va rămâne rece și va oferi o lumină mai bogată, îndestulătoare, percepută mult mai frumos de ochiul uman.

Vei putea descoperi fascinanta tehnologie LED

Rămânem la iluminatul LED de exterior. Sunt spoturi LED care pot lumina aleile de circulație, o sculptură, fațada casei tale și multe alte locuri care luminate de un bec cu incandescență nu că nu arată prea grozav, ci arată urât de-a dreptul. Așadar, odată ce te hotărăști să lași în urmă trecutul și să adopți binefacerile prezentului apropo de iluminat, vei descoperi alte și alte corpuri prin care să te poți bucura de tehnologia LED.

Ce alte corpuri? Corpuri de iluminat LED care servesc fie la exterior, fie la interior, fie pentru evenimente precum aniversări sau sărbători, fie în scop casnic, fie în scop profesional sau pentru a evidenția, într-un final, tablourile, statuetele, tufa de trandafiri din grădină ș.a.m.d. – practic, tot ce îți dorești.Articol extern

Comentariile sunt închise pentru 3 motive să renunți la becurile clasice