Hidrocentrala Ciunget

Hidrocentrala Ciunget

Hidrocentrala Ciunget

Am avut un proiect la facultate si anume Centrala subterana CIUNGET (Hidrocentrala Ciunget). Pe drumul spre hidrocentrla am poposit in localitatea SUGAG am fost pentru documentatii, si erau vai si munti in salbaticie, unde nu a calcat picior de om, merita vazut. Este foarte frumos, eu am fost iarna si a fost superrr….. O zona cu oameni simpli si care nu stiu ce este ura. Lucrarea mea tratateaza conditiile geologice si geotehnice ale amenajarii Lotru-Ciunget cu privire asupra centralei subterane Ciunget.

S-a acordat o mare atentie valorificarii potentialului hidroenergetic al principalelor riuri, realizindu-se in ultimele doua decenii amenajarea complexa a riurilor Bistrita, construindu-se o salba de 13 hidrocentrale inclusiv cea de la Bicaz-Stejaru, cu o putere instalata de 445 MV, Hidrocentrala de pe Arges pe care s-au construit 14 centrale cu o putere instalata in final de 500 MV. Centrala e amplasata la 140 de metri sub nivelul raului Latorita.

Hidrocentrala Ciunget

Hidrocentrala Ciunget

Pe mine ma impresionat accesul ce sa face prin soseaua Valea Oltului-Brezoi-Voineasa-Petrosani, prin drumul ce uneste Sebesul, Obirsia Lotrului si Novaci, din care se desprinde la confluenta Lotrului cu paraul Latorita, drumul spre captarea Galbenul-Petrimanu cu trecere spre captarile din sud. Pe acest drum cca.6 km departare de confluenta se gaseste amplasamentul uzinei hidroelectrice Lotru-Ciunget, care este extraordinar de amplu.
Este un loc ce merita vizitat!

Mai multe detalii poti citi pe site-ul oficil
Postat de Negoita Venera

Alte articole interesante:

Hidrografia Romaniei
Hidrografia Romaniei Ia cest articol o sa incerc sa va prezint sumar hidrografia Romaniei. Raurile...

Germania, o tara frumoasa!
Deutschland, ein schönes Land! (Germania o tara frumoasa!) Germania, o tara frumoasa! Germania...

Raul din Romania care are cele mai multe hidrocentrale
Raul din Romania care are cele mai multe hidrocentrale Raul cu cele mai multe hidrocentrale din...

Lacul Qindao,insulele si orasele scufundate
Lacul Qiandao e localizat la aproximativ 150 de km de orasul Hangzhou. Acesta e un lac antropic ce mai...