Obiective Turistice Italia

Italia. stiam ca trebuie sa ajung acolo si sa vad cat mai multe obiective turistice. Mai jos am descris cateva obiective turistice Italia care mi-au captat atentia prin frumusetea lor!

Obiective Turistice Italia -  Roma

Obiective Turistice Italia – Roma

Am comprimat timpul calatoriei:aeroport, zbor, aeroport..Leonardo Expres, gara, hotcaprel si dintr-o data ma aflam cu zeci de secole intoarsa in timp, calcand lespezile pline de istorie ale Romei antice. Mister,uimire, frumusete arhitectonica, toate capodoperele acelei lumi demult apuse mi se dezvaluiau in fata ochilor :catedrala Santa Maria Magiore,Fontana di Trevi cea mai frumoasa fantana din Roma, ,Pantheonul vechi de mai bine de 18 secole cu singura deschizatura pentru iluminare- ”ochulusul” situat in bolta acoperisului, Columna lui Traian pe care sunt reprezentate mai bine de 2000 personaje in scene ce amintesc de razboaiele purtate de imparatul Traian in Dacia, Coloseumul cea mai importanta cladire a imperiului roman,,Forumul roman- centrul vietii publice din Roma antica, Basilica San Piedro-centrul crestinismului, locul in care se afla si mormantul Sfantului Petru, Vaticanul si muzeele sale-cea mai mica tara din lume dar poate cea mai importanta pentru ca a scris si rescris istoria omenirii, Castelul Sant Angelo unit cu contructiile Vaticanului printr-un impunator zid in interiorul caruia se afla un tunel secret, Circus Maximo -cel mai mare stadion din Roma antica, Piazza di Spagna cu celebrele sale scari – un loc vesel in care se intalnesc majoritatea turistilor ce viziteaza Roma , La bocca dela verita -o sculptura groteasca despre care se spune ca va ”musca” mana celui care nu spune adevarul. Dar totul se rezuma la trei zile si de aceea am urcat in Parcul Villa Borghese cu minunatele sale galerii de arta moderna si contemporana , alei cu nenumarate opere de arta( am descoperit si piata Bucuresti), am vizitat chiar si gradina zoologica situata in acest parc , am ”degustat” varietatile de pizza si specialitatile gelateriei italiene. Aceste obiective turistice Italia m-au teleportat in diferite epoci din istoria Euopei.

Dar iarasi aeroport, avion si dintr-o data am ajuns la Neapole, la baza vestitului Vezuviu pe care l-am escaladat in grup organizat, iar de acolo de sus mi-am dat seama de drama locuitorilor din Herculanum si Pompei pe care arheologii au reusit sa ni le prezinte asa cum au fost odinioara. A vizita obiective turistice din Italia te ajuta sa vezi din alta perspectiva Europa. parca Timpul s-a oprit in loc in Pompei.

Obiective Turistice Italia Herculanum

O calatorie scurta cu feribotul m-a adus in insula Capri unde frumusetea, bunul gust si ordinea desavarsita erau parca desprinse din lumi de poveste. Am vizitat Grota Albastra unde gondolierul a recitat o arie din Tosca de Pucinni. Din nou la Neapole si de acolo cu autocarul am vizitat Coasta Amalfi ,locuri de o frumusete salbatica si stranie, soseaua si locuintele erau ”cusute” pe panta abrubta a muntelui ce cobora in mare.

Obiective Turistice Italia -  Pompei

Obiective Turistice Italia – Pompei

Am urcat la Ravello , am vizitat frumosul castel si mi-am inchipuit cat de frumos ar trebui sa fie in timpul festivalului de muzica simfonica Wagner. Din nou la Neapole, un oras cu multe simboluri ale istoriei( Muzeul Oului,Piata Plebiscitului), locuintele din centrul vechi, cu stradute inguste, cu lume pestrita si multicolora , in care coexsistau parca dintotdeauna localnici, turisti,someri africani, hamali, gardieni . Din nou aeroport, zbor si acasa depanand amintiri dintre care putine au ajuns sa fie rostite acum si aici in incercarea de dezvalui tuturor din frumusetile eterne si nemuritoare ale acestei Planete Albastre, a noastra a tuturor oamenilor. `

 

Postat de Iugulescu Cristina

Alte articole interesante:

harta Italia
harta Italia

Italia in 1799
Italia in 1799 Sursa:http://www.lib.utexas.eduItalia in 1799,Italy in 1799

Harta oarba Italia
Harta oarba Italia Harta oarba Italia,italia harta oarba, harta rauri italia,harta orase italia, schita...

Potentialul Turistic al Romaniei
Click aici pentru a downloada  Potentialul Turistic al Romaniei Capitole importante: factorii...