Bilbor

Bilbor

Si pentru tine exista un loc ce te ajuta sa atingi pacea sufleteasca atunci cand esti tulburat.. Un loc unde o gura de aer luata cu pofta e de ajuns sa alunge toate nedumeririle, dezamagirile, toata incarcatura negativa pe care ai acumulat-o in zilele obisnuite din viata haotica pe care o duci, care , vrei nu vrei, te stapaneste si te trezesti ca nu o mai stapanesti tu pe ea… Este.. acel loc de suflet. Pentru mine acel loc e Bilbor.
Unde soarele te alinta si te mangaie… si luna rasare mare si frumoasa de dupa brazi in fiecare noapte. Unde e atat de liniste ca poti sa iti auzi gandurile. Si unde stelele sunt mai numeroase si mai luminoase ca oriunde. Bilbor este o comuna pozitionata in nordul judetului Harghita. La poalele Calimanilor si traversata de izvoarele Bistricioarei, comuna Bilbor se afla la o altitudine de 900-1053 metri.

Bilbor

Este un loc cu adevarat minunat. Oamenii sunt foarte frumosi. Sunt frumosi cu totul, nu numai din punct de vedere fizic. Sufletul lor este frumos. Sunt oameni buni, harnici, omenosi, care nu stau o clipa locului si toata ziua sunt prin gradini. Batranicile isi ingrijesc straturile cu flori pe cand barbatii in toata firea sunt de dimineata pana seara cu coasa in mana. Fetele prajituresc cu mamele in preajma sarbatorilor, baietii merg sa-si ajute tatii la fan in zilele cu soare. Iar duminica se intalnesc toti, care mai de care mai aranjati, la Biserica.
Sunt multe izvoare de apa minerala, multe multe bogatii din pacate ( sau din fericire?) neexploatate. Din cand in cand s-ar putea sa te trezesti cu o caprioara in curte… sau un iepuras .. un arici. Sau chiar un mistret care iti mananca toate legumele pe care ai muncit ca sa le ai.. Si noaptea nu e prea indicat sa umbli prin padure.. Pentru ca sunt mari sanse sa dai nas in nas cu ursu’ sau lupu’ … sau liliecii „dragalasi”. Padurile sunt pline de fructe delicioase.. De afine si coacaze, si merisoare si fragute … Iar pe de alta parte mai e varietatea de ciuperci..: Vinetele, Galbiori, Piciorul Caprioarei! Desi trebuie sa ai grija pentru ca nu toate sunt bune de mancat!
Eu zic ca Bilbor e un loc demn de vizitat , unul dintre multele locuri frumoase ale Romaniei.

Bilbor

Postat de Stoica Ioana

Alte articole interesante:

Germania, o tara frumoasa!
Deutschland, ein schönes Land! (Germania o tara frumoasa!) Germania, o tara frumoasa! Germania...

Calatorie de vis
Totul a inceput intr-o zi de vara cand noi copiii, trebuia sa ne hotaram in ce excursie sa mergam. Aveam...

Profesorul ideal – imposibil sau real?
PROFESORUL IDEAL – IMPOSIBIL SAU REAL? Înainte de a fi profesor trebuie sa fii mai întâi...

Cea mai populata comuna din Romania
Cea mai populata comuna din Romania Cea mai populata comuna din Romania este comuna Floresti din Judetul...